Illustrator Amsterdam

Illustrator Amsterdam – Wat kan ik voor je doen?

Op zoek naar een illustrator die pakkende, gezellige of kleurrijke illustraties voor je kan maken? Ik ga graag voor je aan de slag!

Ik ben een illustrator in Amsterdam met ervaring in diverse stijlen: voor kaartjes, (kinder)boeken, of bijvoorbeeld voor flyers en infographics.

Aan de hand van jouw briefing ga ik aan het werk om een prachtige creatie te maken die precies past bij wat jij nodig hebt.

Illustrator gezocht? Ik help je graag verder!

Illustrator gezocht? Gevonden!

Illustraties kunnen ontzettend breed ingezet worden. Zonder het misschien te beseffen, zie je iedere dag tientallen keren illustraties die gemaakt zijn door een professionele illustrator.

Van (kinder)boeken tot tijdschriften en van websites tot informatieboekjes en infographics: je kunt er eigenlijk niet omheen. Ben jij bezig met iets waar je illustraties voor nodig hebt? Ik denk graag met je mee om je tekst, kaart, boek(je), website of flyer te voorzien van een passende illustratie.

Daarbij laat ik mijn eigen creativiteit los, maar ga ik ook graag aan het werk met input vanuit jouw kant.

Illustrator in Amsterdam

Als illustrator werk ik vooral in Amsterdam, maar je kunt me natuurlijk overal inzetten. Veelal werk ik vanuit mijn eigen werkplek, en kom ik een keer samen met een opdrachtgever om ideeën te bespreken en te overleggen over de boodschap of sfeer die een illustratie moet overbrengen.

Met ervaring in zowel de zakelijke als particuliere markt, kan ik vanuit verschillende invalshoeken meedenken hoe we de illustratie(s) kunnen maken die precies aansluiten bij jouw wensen.

Benieuwd naar wat ik eerder al eens heb gecreëerd? Check dan mijn portfolio

Illustraties bij verhalen

Heb je een leuk (kinder)verhaal waar je nog passende illustraties bij zoekt? Ik ben nu al enthousiast! Ik houd ervan om bij een leuk verhaal een kleurrijke, vrolijke en gedetailleerde illustratie te maken die precies past bij het gevoel dat jouw verhaal overbrengt.

Ik ga graag samen met je zitten en praten over je ideeën, zodat ik precies weet waar je naar op zoek bent en hoe je verhaal gevisualiseerd kan worden. Met mijn eigen ervaring kan ik suggesties doen, maar een geïllustreerd verhaal moet natuurlijk ook één geheel vormen.

Samen hoop ik dat we tot een mooi, harmonieus geheel kunnen komen, zowel in de samenwerking als illustrator en schrijver als in de samenhang tussen de illustratie(s) en het verhaal.

Digitaliseren? Geen probleem

Afhankelijk van de gewenste stijl, maak ik mijn illustraties digitaal of op papier. Wil je bijvoorbeeld een illustratie met waterverf, dan is het ook mogelijk om deze vervolgens te digitaliseren.

De gewenste stijl en het gewenste materiaal is dan ook geen belemmering voor de toepassingen van de illustraties die ik voor je maak. Als illustrator kan ik je adviseren welk materiaal het mooiste zou passen bij jouw werk. De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou.

In mijn portfolio zie je eerder werk van mij als illustrator, zowel digitaal als op papier (en later gedigitaliseerd). Zoals je kunt zien, lever je niet in op de scherpte of algehele kwaliteit van het werk bij latere digitalisering.

Illustrator Amsterdam of elders

Waar je ook werkt of woont, ik vind het altijd leuk om een keer samen te zitten en een idee te bespreken. Want, met een ontmoeting kom je altijd tot een fijnere samenwerking.

Bij de kennismaking kunnen we kijken hoe we mijn illustraties op jouw werk kunnen afstemmen en hoe we een geheel kunnen vormen dat elkaar versterkt en leuker maakt.

Zo ga ik te werk

Kennismaking
Opleveren van schets
Verwerken feedback
Definitieve versie

Meer illustraties zien die ik eerder heb gemaakt? Check dan mijn portfolio!

Zo zorg ik voor kwaliteit

Iedere illustratie vraagt iets anders: een andere invalshoek, een andere stijl, ander kleurgebruik of een andere boodschap. Als illustrator ben ik me hier natuurlijk volledig van bewust.

Door iedere dag te tekenen, ervaring op te doen binnen diverse onderwerpen (van kindertekeningen tot infographics) en altijd feedback te verwerken, probeer ik mezelf iedere dag te verbeteren.

Ik geloof er niet in dat er maar één werkwijze de juiste is: Illustraties maken is maatwerk, en juist op die manier zorg ik dat we beiden tevreden zijn met de samenwerking.

Plezier in mijn werk en oog voor detail

Een andere manier waarop ik zorg dat ik illustraties maak waar we allebei tevreden over zijn, is eigenlijk simpel: ik houd van mijn werk! Ik heb een passie voor illustreren en tekenen in het algemeen en ben er het liefst de hele dag mee bezig.

Ik houd mijn ogen op, let op detail, probeer in te schatten wat een illustratie moet uitstralen en hoe ik dat het beste kan verwerken. Ik probeer me altijd te verplaatsen in wat de opdrachtgever precies verwacht of hoopt, en werk aan de hand van input en eigen inzicht aan de leukste illustratie.

Op zoek naar een enthousiaste illustrator? Twijfel dan niet en neem hieronder vrijblijvend contact met mij op!

1.

Heldere communicatie om zo tot een mooi resultaat te komen.

2.

Vrolijke en originele illustraties voor alle doeleinden.

3.

Ik sta altijd open voor suggesties of nieuwe ideeën.

4.

Illustraties digitaliseren? Dat doe ik ook graag voor je.

Een keer koffie drinken en een idee bespreken?

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    illustrator amsterdam

    Kleurrijke illustraties voor alle doeleinden! Wat kan ik voor je betekenen?

    Linda van Soolingen. Illustrator Amsterdam